Rezervari on-line

Ocna Sibiului


Staţiunea Ocna Sibiului, denumită şi litoralul Ardealului, este situată la o altitudine de 400 m faţă de nivelul mării în partea nord-vestică a Depresiunii Sibiului, la 15 km de municipiului Sibiu.
Zona se încadrează în climatul temperat continental de deal şi de podiş cu unele nuanţe locale (inversiuni de temperatură iarna, calm atmosferic, insolaţie puternică) particularităţi climatice care au un rol important în prevenirea şi tratarea unor boli.
Procesul de transformare a minelor în ochiuri de apă sărată a fost continuu şi inevitabil. Minele au fost abandonate rând pe rând, în ciuda eforturilor susţinute ale minerilor, apa de ploaie şi pânza freatică având câştig de cauză în final. În timp, sub influenţa factorilor climaterici, prăbuşirea pereţilor devenea un fapt iminent, salinele transformându-se în lacurile de astăzi.
Elementul hidrologic este bogat reprezentat prin salba de lacuri ce însumează o suprafaţa hidrologică de 35.700 metri pătraţi şi un volum de 265.700 metri cubi. Salinitatea creşte de la luciul apei înspre fundul lacului, cota maximă (320 g/l) fiind atinsă la contactul cu masivul de sare.
Cristalul de sare, atât de banal din anumite privinţe (formă, culoare, formulă chimică, etc.), uimeşte, în continuare, pe lângă efectul organoleptic specific, prin proprietăţile curative pe care le posedă.
Factorii terapeutici naturali
• apele sărate de mare concentraţie ale lacurilor
• apa minerală a izvorului Horea
• nămolul sapropelic
• topoclimatul sedativ relaxant cu efecte tonifiante asupra organismului uman