Rezervari on-line

Campulung Moldovenesc


Situat la 67 km de Suceava, la 45 km de Vatra Dornei, pe drumul european E 576, la 200 km intre Iasi si Cluj Napoca (DN17), 113 km pana la Cernauti si aproape 500 km pana la Bucuresti, ocupa o pozitie centrala in arealul Obcinelor si pe axa de legatura intre Moldova si Transilvania, prin pasurile Mestecanis si Tihuta si prin pasul Prislop catre Maramures.
Pe fondul climatului temperat-continental, caracteristic in general Romaniei, altitudinea medie la care este asezat municipiul Campulung Moldovenesc ( 630 m) si pozitia lui in cadrul unei depresiuni intramontane isi spun din plin cuvantul.
Iernile sunt relativ lungi, bogate in zapada, dar nu excesiv de aspre, verile sunt racoroase si umede, temperaturile medii anuale scazute, iar precipitatiile bogate. Se resimte atat influenta maselor de aer rece de origine alpina, cat si a celor vestice, oceanice, mai frecvente vara. Influenta maselor continentale estice si polare este mai redusa, manifestandu-se indeosebi iarna.
Anotimpul cu cele mai multe zile senine este toamna.
Primavara, vremea este foarte variabila, datorita circulatiei caracteristice si nestatorniciei ciclonilor si maselor de aer polare, atlantice sau de origine tropicala, care se infrunta si se inlocuiesc reciproc.
Accesul este inlesnit si prin magistrala feroviara nordica Suceava - Ilva Mica, electrificata si in curs de dublare.
Masivele Rarau si Giumalau care-i sunt in preajma, pot fi strabatute pe un drum ce porneste de la Campulung prin valea Izvorului Alb, trece Raraul, ajungand in Valea Bistritei la Chiril, iar un altul pe la Pojorata, pe Izvorul Giumalaului, ajungand in Valea Bistritei la Zugreni.